Back to top
friet_agristo

Niels: ‘We love potatoes, en techniek!’

Ken je Agristo? De naam zegt je misschien niet zoveel, maar de kans is groot dat je vaak iets hebt gegeten dat bij het bedrijf is gemaakt. Agristo is een giga aardappelverwerkend bedrijf, dat producten maakt zoals friet en aardappelschijfjes.

Niels Deenen is Plant Manager van Agristo in Tilburg. Hij vertelt: “Wij leveren onze producten aan supermarktketens over de hele wereld, alles onder huislabel. Veel van onze producten gaan naar Groot-Brittannië. Daar wonen blijkbaar de meeste aardappelfans.”

Wij zijn altijd op zoek naar enthousiaste – toekomstige – techneuten

Bij het bedrijf werken zo’n 900 mensen. In Tilburg zijn dat er ongeveer 250, waaronder procesoperators, procestechnologen kwaliteitscontroleurs en technici voor de machines. Niels: “Wij zijn super hard gegroeid en we zijn altijd op zoek naar enthousiaste – toekomstige – techneuten, van vmbo tot universitair niveau. Jonge mensen en zij-instromers die het willen maken in de techniek.”

We willen zoveel mogelijk uit de aardappel halen

Dat ‘maken’ bedoelt hij letterlijk. “Iets concreets maken geeft voldoening. Onze processen zijn nog lang niet uitgekristalliseerd. Als techneut kun je bij ons heel veel toevoegen. We willen zoveel mogelijk uit de aardappel halen. En daar mag jij aan meewerken!”

“We hebben te maken met heel veel technische facetten: mechanica, pneumatica, procestechnologie, stoomtechniek… En we hebben een grote eigen Research & Development-afdeling waar vooral voedingsmiddelentechnologen werken. Met ons hele team zorgen we ervoor dat er een heerlijk frietje van de band afrolt aan het einde van het proces.”

Om je vingers bij af te likken

“Veel mensen hebben een achterhaald beeld van werken in een fabriek: dat het vies zou zijn. Omdat we met voedingsmiddelen werken, is onze werkomgeving juist heel schoon, je kunt hier bijna van de grond eten. En natuurlijk zullen je handen een keer vies worden van de technische klussen, maar je kunt ze na het eten van onze frietjes wel lekker aflikken 😉.”

Samen leer je het meest

Agristo leidt zijn mensen vaak zelf op. “We hebben alle kennis en kunde in huis. En samen leer je ook het meest. Het allerbelangrijkste is dat je interesse hebt in voedingsmiddelen en een passie voor techniek. Dan ben je bij Agristo aan het juiste adres. Een groeiend, gezellig en gezond bedrijf! En niet te vergeten… we love potatoes!”

Ben je benieuwd naar werken bij Agristo? Kijk op de jobs-site van het bedrijf.

Play Video
d
Follow us