Back to top

TTT – Plein van de Efteling

Tijdens Toekomstig Techniek Talent, het grootste loopbaanorientatie evenement voor VO-leerlingen in de regio Midden-Brabant, staan er verschillende techniekbedrijven verdeeld over verschillende pleinen. 1 van deze pleinen legt de focus op de Efteling.

Achtbanen, sprookjes en fantasie. De Efteling heeft het allemaal. Tijdens Toekomstig Techniek Talent geeft de Efteling een kijkje achter de schermen en laat zien hoe groot de rol van Techniek is binnen dit park. Veel te zien, leren en beleven dus!

Animatronics
Iedereen kent wel de animatronic van Hugo van den Loonsche Duynen, de leider van de Bokkenrijders, die bij de Villa Volta te vinden is. Hoe wordt ervoor gezorgd dat hij zo goed meebeweegt met zijn tekst? De Efteling laat goed zien hoeveel draadjes en andere elektrische elementen er in zo’n animatronic pop aanwezig zijn en hoe het werkt om zo’n pop te programmeren zodat het doet wat jij wil.

Achtbanen
De Efteling staat uiteraard bekend om zijn achtbanen, denk maar aan de Python of Joris en de Draak. De verschillende achtbanen werken allemaal op een andere manier en hebben allemaal andere behoeftes wat betreft onderhoud. Op het plein kan je een kijkje nemen bij verschillende onderdelen van een achtbaan en hoe alles in zijn werk gaat.

d
Follow us