Back to top

TTT Mechatronica en Zorg plein

In een ziekenhuis wordt heel veel techniek gebruikt. Zowel voor onderzoek als voor ondersteuning van patiënten die langdurig of chronisch ziek zijn. Denk hierbij bijvoorbeeld aan mechanische armen, VR trainingen en praktische oplossingen. Ervaar zelf hoe het is om geholpen te worden en welke stappen er al zijn gezet in de wereld van de zorg en mechatronica.

Virtuele zorg
De zorg en technologie opleiding van Fontys laat de leerlingen via een VR-headset ervaren hoe het is om levensreddend te handelen in een echte situatie. Zo krijgen ze aan de hand van echte gebeurtenissen vragen waarin ze keuzes moeten maken. Dit wordt gedaan voor BHV cursussen en studenten om echte situaties te ervaren. Zo word techniek dus ingezet om écht levens te redden.

Elektronisch skelet
De kans is groot dat jouw lichaam bestaat uit botten en spieren die goed samenwerken. Maar voor sommige mensen is normaal bewegen of spullen tillen een hele grote opgaven. Daarom worden zijn er harnassen gemaakt die werken als een soort elektronisch skelet. Hiermee kan je makkelijker bewegen en tillen. De leerlingen kunnen dit harnas zelf proberen en ervaren hoe het is om deze ondersteuning te ontvangen. Studenten van Avans zorg helpen de leerlingen hiermee.

d
Follow us