Back to top

TTT – Plein van Bouw

Tijdens Toekomstig Techniek Talent, het grootste loopbaanorientatie evenement voor VO-leerlingen in de regio Midden-Brabant, staan er verschillende techniekbedrijven verdeeld over verschillende pleinen. 1 van deze pleinen legt de focus op de Bouw.

Metselen, schilderen, timmeren en huizen bouwen. Je ervaart het allemaal in de bouw. Op dit plein konden deelnemers een boog metselen met een speciale techniek. De echte wijsneuzen zetten de beste tijd neer in een escaperoom die volledig in het teken staat van schilderen. Lees in dit artikel alles over wat er te beleven was op het Bouw Plein.

Op tijd ontsnappen
Schildersvakopleiding Zuid dompelt je onder in de wereld van verf! Met verschillende puzzels over kwasten, rollers, spuiten en muurverf gaan leerlingen de strijd aan om de snelste tijd te behalen in een escaperoom. Natuurlijk kon er ook worden geschilderd en andere kleinen spellen worden gespeeld. Begeleid door studenten en professionals uit het schildersvak zijn de leerlingen geënthousiasmeerd en geïnformeerd.

Unieke bouwwerken
Als je door een drukke winkelstraat loopt valt het waarschijnlijk niet op, maar bijna alle gebouwen zijn met de hand gemaakt. Met bakstenen en cement maken metselaars de meest bijzondere vormen. Op het bouwplein laat Bouwmensen zien hoe dat deze vormen worden gemaakt en waarom het zo leuk is om een huis te bouwen. Naast metselen maken leerlingen een meubel met hout of gaan ze ouderwets spijkertje slaan.

Spaghetti toren
Een gebouw blijft natuurlijk alleen staan met een goede constructie. De studenten van de opleiding bouwkunde aan Avans weten dit als geen ander. Daarom geven zij de leerlingen een uitdaging met eten. De leerlingen gaan met spaghetti en marshmallows een toren bouwen. De uitdaging: met zo min mogelijk materiaal een hoge toren bouwen. Voor bouwkundigen natuurlijk erg makkelijk maar het technisch inzicht van de leerlingen wordt hiermee op de proef gesteld.

d
Follow us