Back to top

Tips voor techniekonderwijs thuis

Er is ineens een hele andere werkelijkheid ontstaan. COVID-19, onderwijs op afstand, videobellen, online lessen via Teams, Google Hangouts of Zoom. Hebben alle kinderen toegang tot een device? Hoe maak je onderwijs op afstand creatief en innovatief? Zijn alle kinderen aan de slag? Hoe gaat het met de ouders? Blijft iedereen gezond? Een nieuwe werkelijkheid dus. Ook in deze een tijd ontstaan mooie, inspirerende en innovatieve lessen!

Laudy is WTE-coördinator voor de regio Midden-Brabant. Daarnaast werkt ze voor het bestuurlijk samenwerkingsverband T-Primair in Tilburg, daar is ze mede verantwoordelijk voor het domein wetenschap & technologie. De tips van Laudy zijn verzameld op de site van TechniekOntdekrijk. Op de speciale pagina vind je allerlei linkjes naar activiteiten voor thuis. Bijvoorbeeld de Beekse Bergen Safarischool, op safari vanuit je huiskamer!
Meer tips van Laudy? Klik op deze link.

DigiDoeners

Patricia is WTE-coördinator voor de regio West-Brabant en vakleerkracht Wetenschap en Techniek op Basisschool Okba Ibnoe Nafi in Breda. Ze deelt graag haar uitdagende tips voor inspirerend w&t thuisonderwijs. Zo maakt ze zelf veel gebruik van de DigiDoeners op Futurenl.org. En een tip van eigen hand. Patricia maakt graag haar eigen onderwijs.

Als expert wetenschap & techniek is ze behendig en creatief in het adapteren van bestaande materialen of technologieën in een unieke w&t-les. Speciaal voor deze thuisschoolsituatie deelt ze met ons haar thuisopdracht voor groep 5 met Google 3D!

Creatief en innovatief onderwijs op afstand

Cindy is WTE-coördinator voor de regio Zuidoost-Brabant. Als adviseur Innovatie en Wetenschap & Technologie bij QliQ Primair in Helmond wordt ze op dit moment bijna overvraagd met tips voor inspirerend thuisonderwijs. Gelukkig vond ze tijd om ook wat met ons te delen. Hoe maak je onderwijs op afstand creatief en innovatief? Die vraag stelde Cindy zich de afgelopen weken. Haar tips zijn terug te lezen in het interview met Brainport. Zelf ging ze ook aan de slag met Optische illusies van Maakotheek. Hoe dat werkt lees je hier.

Toine werkt als WTE-coördinator voor Noordoost-Brabant. Het schoolbestuur SKOPOS uit zijn regio heeft voor alle leerkrachten een prachtige padlet gemaakt met tips voor thuisonderwijs. Hier vind je een paar highlights.

Lekker samen klooien

Op de site www.lekkersamenklooien.nl staan een hoop ideeën voor ouders om met hun kinderen aan de slag te gaan. Daarnaast is er op de padlet ook aandacht voor de thuiswerksituatie van leerkrachten. Op Wijslijst vind je geselecteerde informatiebronnen en initiatieven. Dagelijks ge-update en behapbaar klaargezet door collega-leraren en onderwijsondersteuners.

d
Follow us