Back to top

Samen sterk: Onderwijs en Bedrijfsleven

Het bedrijfsleven en het onderwijs hebben elk hun eigen uitdagingen sinds de uitbraak van het coronavirus. Nederland ziet er plots compleet anders uit. Dit biedt ook kansen voor het bedrijfsleven en de onderwijssector om elkaar te helpen. Juist in deze tijd ontstaan nieuwe samenwerkingen en worden bestaande samenwerkingen geïntensiveerd. Want kijkend naar de toekomst is dit essentiëler dan ooit. Er zijn diverse voorbeelden én subsidieregelingen. Allemaal kunnen zij bijdragen aan het naar een hoger niveau tillen van de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven.

Deltaplan Techniek en Sterk Techniekonderwijs

In Midden-Brabant ontstond in 2017 al een initiatief om samenwerking tussen bedrijfsleven en onderwijs aan te gaan. Het Deltaplan Techniek Midden-Brabant werd ontwikkeld en opgericht. Dit plan sloot naadloos aan bij de doelen van Sterk Techniekonderwijs dat een jaar daarna startte. Bart Coppes, coördinator Deltaplan Techniek Midden-Brabant en Nico van Wijnen, directeur van metaalbedrijf ART Group vertellen nu vanuit hun ervaring : “Gooi de deur van je bedrijf open en laat je medewerkers hun enthousiasme delen”. Lees hier over hun doelen en ervaar hun enthousiasme.

Andere  projecten

Deltaplan Techniek Midden-Brabant geeft ook een boost aan het regionaal technisch VMBO. Daarnaast gingen zij o.a. een samenwerkingsverband aan met CIV Water. Het Centrum voor Innovatief Vakmanschap Water (CIV Water) is een innovatief kenniscentrum voor MBO’ers in de watersector. Het richt zich op ontwikkeling van jongeren én werkenden tot wendbaar vakman, en hoe zij daarbij handig gebruik maken van de RIF-regeling.

Foto: Nick Luypen Fotografie, artcooling.com

d
Follow us