Back to top

Rhenus Logistics: ‘Wij koesteren onze engineers’

Je hebt het vast wel eens zien staan langs de A58, het opvallende distributiecentrum van Rhenus Logistics in Tilburg. Maar wat gebeurt daar binnen eigenlijk? En hoe spelen techniek en technologie daarbij een rol?

Wist je dat het pand van Rhenus een van de duurzaamste gebouwen ter wereld is, en het duurzaamste logistieke pand? Het behaalde een BREEAM-score van maar liefst 99,48 procent, de op één na hoogte score ooit. BREEAM is de wereldwijde standaard voor de duurzaamheid van gebouwen. Hoe bijzonder het pand is, blijkt wel uit het feit dat de BBC er zelfs een reportage over maakte.

Fijn werken

Dat het in zo’n pand fijn werken is voor de ongeveer 1000 medewerkers, staat wel vast. Er komt veel daglicht binnen, de temperatuur is er constant en het pand wordt omringd door groen. Maar ook alle fijne snufjes op het gebied van techniek dragen bij aan het werkplezier. Site Manager Willem Boersbroek vertelt erover.

Techniek is onmisbaar

Willem: “Als je ‘logistiek’ hoort denk je misschien niet zo snel aan techniek. Toch is techniek onmisbaar in ons werk. We hebben een state of the art pand, met allerlei innovatieve technologische oplossingen. Zoals het dock control systeem, dat het laden, lossen parkeren en wegrijden van de vrachtwagens controleert. Dit werkt met smart facility en wordt helemaal aangestuurd vanuit een laptop. Of neem ons gerobotiseerde autostore systeem, gebouwd om de looptijd van onze mensen te verkleinen. Robots zijn gekoppeld aan de lopende banden waarover de pakketjes naar de mensen toegaan, in plaats van andersom.

Met jouw bestelling in een webshop treedt een vernuftig IT-systeem in werking

En bestel je weleens iets in een webshop? Dan krijg je op een bepaald moment een sms- of WhatsApp-bericht waar je bestelling is en wanneer hij geleverd wordt. Daar zit een heel vernuftig IT-systeem achter, gekoppeld met ons systeem. Zo hebben we nog heel veel meer technische oplossingen, veelal op de achtergrond, die ons helpen efficiënt te werken.”

Zoiets gaat natuurlijk niet vanzelf. Bij Rhenus in Tilburg zorgen zo’n 35 (proces) engineers en IT’ers dat al die vooruitstrevende techniek soepel blijft lopen, ten behoeve van optimale logistieke service aan Rhenus’ klanten. Willem: “We koesteren ze, want goede engineers die procesmatig kunnen denken en die een PLC (programmable logic controller) kunnen programmeren, zijn schaars.”

Tientallen engineers en IT’ers zorgen dat alle processen bij Rhenus soepel lopen

Vind je dit interessant? Kijk eens bij de vacatures op de website van Rhenus Logistics.

Over Rhenus Logistics

Rhenus Group is een van de grootste logistieke service providers ter wereld, met 660 locaties wereldwijd en 31.000 medewerkers.

Rhenus logo
d
Follow us