Back to top

Regiofinale First® LEGO® League Midden-Brabant was een groot succes!

Op zaterdag 20 januari organiseerde Ontdekstation013 de regiofinale van de FIRST® LEGO® League Midden-Brabant. Meer dan 20 teams van meerdere scholen hebben meegedaan en streden voor de ultieme prijs: een plek in de landelijke finale op zaterdag 9 maart 2024.

Met een vol programma voor de deur begon de dag om 9 uur met de eerste wedstrijden en jurysessies. Elk team kreeg 4 keer de kans om een hoge score te behalen op de wedstrijdtafels en mochten hun concept en proces toelichten aan speciale juryleden tijdens de jurysessies. Bekijk hier de aftermovie:

Een rijk randprogramma zorgde ervoor dat bezoekers zich niet zouden vervelen tijdens de pauzes. Vanuit Ontdekstation013 werd een LEGO bouwwedstrijd georganiseerd waar een leuke prijs mee te winnen was, Avans was aanwezig om te laten zien wat zij allemaal met programmeren en techniek doen en een team van de FIRST® Tech Challenge demonstreerde de robot die zij gebruiken dit jaar.

Na een goed juryberaad was het tijd om de dag af te sluiten met de prijsuitreiking. Er waren meerdere prijzen weg te geven:

Robotpresentatie
1e prijs: Linus8baan van Linus Onderwijs/Stichting Scala
2e prijs: Iememasters van SAAM* scholen

Judge Award
Walewyc van Waleyc-MAVO

Robot Award
1e prijs: Autobots Gymnasium van Gymnasium Bernrode
2e prijs: The MC’s van Maurickcollege

Innovatie Award
1e prijs: The way wobbies van Basisschool de Wegwijzer
2e prijs: ISE Wolves van International School Eindhoven

Core Value Award
1e prijs: ISE Cubs van International School Eindhoven
2e prijs: Leijpark van Onderwijscentrum Leijpark

Champions (inclusief een plek in de landelijke finale)
1e prijs: Linus8baan van Linus Onderwijs/Stichting Scala
2e prijs: Zeveraars van De Vlinderakker

Wat leuk om te zien hoe alle teams al hun voorbereidingen waar hebben kunnen maken. We kijken nu al uit naar de regiofinale van volgend jaar!

Meer weten over andere leuke evenementen die Ontdekstation013 organiseert of wat je allemaal bij hun kan doen? Klik hier!

d
Follow us