Back to top
Quality_EWngineer_Justyna_bij_Bosch

Quality Engineer Justyna: ‘Productkwaliteit is hier top prioriteit!’

Quality engineer Justyna wist al op jonge leeftijd dat ze later ‘iets technisch’ zou gaan doen. Haar wens kwam uit. Nu werkt ze als Quality Engineer bij Bosch Transmission Technology in Tilburg, een job met een grote technische én een grote internationale component.

Tijdens haar master Mechanical Engineering werkte Justyna den Hertog (31) al op de customer services afdeling van een automotive bedrijf in Polen. Maar ze wilde het ‘echte werk’ leren, en zocht naar een meer technische job. Haar zoektocht bracht haar naar Nederland, waar ze zes maanden aan de slag zou gaan als quality eningeer bij Reell precision manufacturing, een toeleverancier van de auto- en vliegtuigindustrie.

Ik was gecharmeerd van de manier waarop Bosch kwaliteitsmanagement heeft georganiseerd

Inmiddels zijn we zeven jaar verder. In plaats van zes maanden bleef Justyna jaren bij Reell en maakte ze in 2018 de switch naar Bosch Transmission Technology.  Justyna: “Ik kende Bosch al en was gecharmeerd van de manier waarop ze hun kwaliteitsmanagement hebben georganiseerd. Ik heb een open sollicitatie gestuurd en toevallig bleek er in Tilburg een vacature te zijn voor een Quality Engineer.”

Automotive: een wereld op zich

Justyna was als kind al geïnteresseerd in techniek. “Als ik langs een fabriek kwam, vroeg ik me altijd af hoe de dingen daarbinnen gemaakt werden. Ik was goed in technische vakken op school en ik vond ze ook erg leuk. Ik heb eigenlijk nooit iets anders gewild. Ik kwam toevallig in de automotive industrie terecht en ben er echt in gegroeid. De automotive is een wereld op zich, met zeer hoge kwaliteitsstandaarden, veel beweging en volop innovatie. Super interessant!”

Elke fabrikant zijn eigen wensen

“Bij Bosch werk ik binnen de kwaliteitsafdeling, in het team Quality Management Customers. Bosch bouwt duwbanden voor transmissiesystemen voor heel veel automerken wereldwijd, en ik heb doorlopend contact met quality engineers, mechanical engineers, inkopers en salesmensen bij onze klanten over de kwaliteitseisen. Die zijn grotendeels ingegeven door wetgeving, maar alle fabrikanten hebben ook weer hun eigen eisen en wensen.”

Waarde toevoegen

“Het klantcontact vind ik een van de leukste aspecten van mijn werk. Ik probeer mijn klanten ook regelmatig te bezoeken en met hen samen te werken op locatie. Als ik hen echt kan helpen en waarde voor hen kan toevoegen, is dat heel bevredigend.”

“Intern heb ik te maken met zo’n beetje alle afdelingen binnen het bedrijf, want kwaliteit is natuurlijk niet ‘het ding’ van quality management alleen. Iedereen moet aan boord zijn: engineering, operations, productie, inkoop en verkoop…  Daarnaast schakel ik de hele dag door met onze collega’s in Vietnam, waar onze andere fabriek voor duwbanden staat.”

Productkwaliteit is bij Bosch top prioriteit, dat is natuurlijk geweldig voor een quality engineer

“Productkwaliteit is bij Bosch top prioriteit, dan is het natuurlijk geweldig om er als quality engineer te werken. Elke dag is hier anders en altijd hectisch, maar altijd interessant. Ook het internationale aspect, met collega’s en klanten wereldwijd, vind ik erg leuk aan mijn werk. Op onze eigen afdeling spreken we voornamelijk Engels omdat we zo’n gemengd team zijn, met zeven verschillende nationaliteiten. De tweede taal binnen de afdeling is zelfs Japans! Dat heeft dan weer met onze klanten te maken.”

Nieuwe mobiliteit

“Ik ben nog lang niet uitgeleerd bij Bosch en in de automotive branche. Ik ben heel benieuwd wat de toekomst brengt op het gebied van nieuwe mobiliteit. Bosch zal daar zeker een rol in spelen; we steken veel effort in vernieuwing en we hebben de beste mensen in huis. Er zit wat brain power hier hoor!”

•••••
Over Justyna

Justyna komt uit Polen, waar ze een bachelor Production Engineering deed, gevolgd door een master Mechanical Engineering. Ze ontmoette haar man in Nederland, samen hebben ze een  zoontje van zes maanden. Wanneer het kan gaat ze de heuvels in om te hiken of te mountainbiken en ze rijdt motor, samen met haar man. Dit jaar zit ze in de organisatie van de Bosch Hike.

d
Follow us