Back to top
Virtual_Reality_2

MindLabs: virtual reality, onderwijs met avatars en vluchtsimulatie

Serious gaming, virtual reality en avatars: MindLabs in Tilburg heeft € 2,5 miljoen beschikbaar gekregen om onderzoek te doen naar wat er allemaal mogelijk is met dit soort interactieve technologieën. 

Het geld komt van de Regio Deal ‘Makes & Moves Midden- en West-Brabant’. MindLabs besteedt het aan vijf nieuwe innovatie-projecten, waaronder een avatar-onderwijsproject en een project rondom vluchtsimulatie.

Onderwijs met avatars

Aan het avatar-onderwijsproject neemt de Tilburgse educatieve uitgever WPG/Zwijsen deel, gekoppeld aan SpaceBuzz. Die stichting, met astronaut André Kuipers als trekker, deed eerder van zich spreken met een nagemaakte raket waarin scholieren een virtuele ruimtereis kunnen maken.

Virtual reality vluchtsimulaties

Een tweede project, in samenwerking met de Koninklijke Luchtmacht, duikt dieper in vluchtsimulatie. Max Louwerse van MindLab: “Piloten oefenen nu nu in peperdure simulatoren. We gaan onderzoeken of met alternatieve VR-simulaties vergelijkbare trainingsmogelijkheden te bereiken zijn, inclusief bijvoorbeeld de registratie van hersenactiviteit en hartslag.”

Lees meer over de vijf projecten!

MindLabs is een samenwerkingsverband op het gebied van interactieve technologieën en menselijk gedrag. MindLabs werkt samen met Tilburg University, Fontys Hogescholen en ROC Tilburg. 

Bron: Brabants Dagblad / Ben Ackermans en MindLabs

Mindlabs Tilburg
d
Follow us