Back to top
Art Group design

Mike bij ART Group: ‘Slijpen is het mooiste wat er is’

Mike was altijd al goed met zijn handen, maar begon aan een opleiding Handel & Ondernemen op De Rooi Pannen. Hij wist al snel dat zijn toekomst niet op kantoor lag.

Mike: “Na een half jaar ben ik gestopt met die opleiding. Toen ben ik een half jaar gaan werken tot ik bij de SVMT kon beginnen. Dat is nou twee jaar geleden. Zolang werk ik nou ook bij ART Group.”

“Sowieso vond ik het altijd al leuk om met mijn handen te werken. En ik ben keeper, daarvoor moet je ook goed met je handen zijn. Mijn vader werkt ook in de technische sector, ik heb meerdere keren vakantiewerk gedaan bij hem op het bedrijf. Kleine klusjes, materialen uitzoeken en verzamelen, dat vond ik altijd al erg leuk en interessant.”

Het product is mooi en de sfeer goed

Mike doet de BBL (Beroepsbegeleidende Leerweg) Hij werkt vier dagen in de week en gaat op vrijdag naar school. “Via school kreeg ik ART Group als leerbedrijf aangewezen. Al bij de sollicitatie klikte het goed. Ik vind het product mooi en de sfeer bleek ook heel goed te zijn.”

“Als leerling werk je elke zes weken op een andere afdeling. Ik ben begonnen op de gereedschapmakerij. Dat is eigenlijk het eindstation, daar waar de eindproducten (stempels en matrijzen) in elkaar gebouwd worden. Inmiddels werk ik op de slijperij. Ik vind dit het allermooist. Slijpen is heel nauwkeurig werk, je moet iets precies op maat maken, met vaak lastige bewerkingen. Dan moet je echt uitzoeken hoe je dat moet doen. Ik vind het mooi om iets te maken met een moeilijk profiel, om te werken op de millimeter nauwkeurig, en dat het dan lukt.”

Hoe meer ik weet, hoe leuker mijn werk wordt

“Bij mijn begeleider kan ik altijd terecht en ook de andere collega’s kijken graag even mee als ik vragen heb. Eind van het schooljaar 2020 ben ik klaar. Ik hoop dat ik hier mag blijven, liefst op de slijperij. Ondertussen ga ik door met leren, ik ga werktuigbouwkunde doen. Dat is een vierjarige mbo-opleiding, waarbij ik vier dagen in de week werk en een middag en avond naar school ga. Dat wordt best pittig, maar ik heb er zin in. Hoe meer ik weet, hoe leuker mijn werk wordt.”

Over Mike

Leeftijd: 19
Woonplaats: Tilburg
Functie: leerling bij ART Group, op de slijperij

Mike voetbalt drie keer per week, hij is keeper. In de zomer gaat hij vaak naar festivals.

Over ART Group

ART Group heeft vestigingen in Tilburg en Gameren en maakt stempels en matrijzen voor de automotive industrie. Het bedrijf levert wereldwijd. Ruim 200 mensen werken er elke dag aan hoogstaande technische producten

Art Group werkplaats
Art Group design
d
Follow us