Back to top
Meeloopdag ROC Tilburg Techniek

Meeloopdag ROC Tilburg Techniek voor leerlingen Durendael en Cobbenhagenmavo

Vmbo en mbo kunnen (en moeten!) veel meer samenwerken, dat is de overtuiging van 2College en ROC Tilburg. Daarom organiseerden de scholen een meeloopdag bij ROC Techniek voor leerlingen van 2College Durendael en 2College Cobbenhagenmavo.

De leerlingen konden in workshops ervaren hoe het is om op een mbo te leren en te werken. TechniekGenieks vlogger Bastiaan was er ook bij en liep een deel met ze mee.

(tekst gaat verder onder video)

Vanaf het schooljaar 2024-2025 komen de gemengde leerweg en de theoretische leerweg op het vmbo te vervallen. Ze gaan op in een nieuwe leerweg met een praktijkgericht programma. Voor het vmbo houdt dit in dat er meer samengewerkt gaat worden met externe bedrijven en instellingen. Vanuit het ROC doen de school voor mechatronica, werktuigbouwkunde en metaaltechniek & de school voor transport en logistiek mee.

Echte opdrachten voor bedrijven (oproep!)

Het is de bedoeling dat de leerlingen met en in de echte praktijk leren. Ze leren hoe het is om op een mbo lessen te volgen én ze leren werken voor opdrachtgevers uit de omgeving, met echte opdrachten. 2College kan altijd uitdagende opdrachten gebruiken!

Heeft jouw bedrijf een mooie opdracht voor leerlingen van 2College? Voor het komende schooljaar is de school nog op zoek naar bedrijven en instellingen die een opdracht uit willen laten voeren door de leerlingen van het Cobbenhagenlyceum  (voor Onderzoek & Ontwerpen),  de Cobbenhagenmavo  (voor het vak Technologie en Toepassing (T&T)) en Durendael  (voor het vak dienstverlenen en producten (D&P)
Interesse? 

Neem contact op met docent Massimo Secchi, secchi.m@2college.nl.

 

d
Follow us