Back to top
TTT

First LEGO League Regio Finale Midden-Brabant 2023

Jonge technici en wetenschappers strijden voor de Champion’s Award!

Op zaterdag 21 januari was de Regio finale van de First LEGO League Midden-Brabant, bij Avans Hogeschool in Tilburg vindt de jaarlijkse regiofinale Midden-Brabant plaats van de FIRST LEGO League. Het schoolgebouw van Avans aan de Professor Cobbenhagenlaan wordt omgetoverd tot finaleruimte voor robotwedstrijden en jurysessies. Een event waarin leerlingen tussen de 9 en 15 jaar worden uitgedaagd te denken als technici en wetenschappers.

Landelijke finale
Tijdens deze dag strijden veertien teams van scholen uit de omgeving Midden-Brabant voor de Champion’s Award. De teams worden beoordeeld op vier onderdelen: robotprestatie, innovatieproject, robotontwerp en core values (denk aan samenwerken, sportiviteit en dergelijke). Het team met de hoogste score op alle onderdelen wordt de winnaar van de dag en is door naar de landelijke finale. Elk jaar heeft de First Lego League Challenge een ander thema. Het thema van dit seizoen is SUPERPOWEREDSM.

Bekijk hier hoe deze dag is gegaan:

Robotwedstrijden en presentaties
Na de opening om 9.20 uur starten de eerste wedstrijden. Ieder team speelt vier robotwedstrijden waarin ze hun geprogrammeerde robot zoveel mogelijk punten laat verzamelen door missies te voltooien. De wedstrijd met de meeste punten telt voor de score aan het eind van de dag.

Tijdens de presentaties voor de jury presenteert ieder team hun innovatieproject. De teams hebben de afgelopen maanden een innovatie ontwikkeld rondom het thema SUPERPOWEREDSM. De teams worden daarnaast beoordeeld op hun robotontwerp en core values.

Avans
Het gehele schoolgebouw van Avans is omgetoverd voor deze wedstrijddag. Naast de wedstrijden zijn er voor de teamleden en bezoekers activiteiten rondom techniek. Leerlingen kunnen tussen de wedstrijden door in de projectlokalen van Avans lego bouwen, airhockeyen en nog veel meer!

En de winnaar is…
Aan het eind van de dag, om 15.30 uur, is de prijsuitreiking en worden de awards uitgereikt. De Champion’s award gaat naar het team dat het hoogst presteert en dit team gaat door naar de landelijke finale van FIRST LEGO League. De winnaars van De Regio finale Midden Brabant is : The MC’s van het Maurick College. Ook worden er awards uitgereikt voor de beste robotprestatie, het robotontwerp, het innovatieproject en core values. Daarnaast is er 1 juryaward, die wordt uitgereikt aan het team dat volgens de jury een award verdient.

d
Follow us