Back to top
Drone Cup Finals

Drones in de klas, hoe gaaf is dat?

Vliegen er al drones in jouw klas? Drone Cup Finals is het vetste technische creatieve lesprogramma van Nederland voor het voortgezet onderwijs.

Zit jij op het het vmbo, mbo, havo, vwo of technasium? En heb je zin in super inspirerende, toffe, actuele technieklessen met een uitdagende opdracht? Vraag je leraar dan of jouw klas / school mee mag doen met de Drone Cup Finals. Wie weet vliegen er straks drones in jouw klas!

Twee opdrachten

Er zijn twee opdrachten in de De Drone Cup Finals:
-Ontwerpen en bouwen van dronerace-obstakels. En natuurlijk leren vliegen. Deze opdracht wordt afgerond met een vette dronerace op de eigen school.
-Zelf je éigen drone ontwerpen en bouwen. En natuurlijk vliegen met de zelfgebouwde drone.

Docenten opgelet!

Je wordt de tofste leraar van de school als je met je klas meedoet met de Drone Cup Finals. Het lesprogramma is behalve gaaf en kant en klaar ook heel actueel. Voor het vmbo is het lesprogramma geborgd in onder meer D&P, PIE en OOL. De Drone Cup Finals heeft zich al bewezen als doorlopende leerlijn van po naar vo en wordt ook al ingezet als doorlopende leerlijn van vmbo naar mbo. En: voor docenten organiseren we desgewenst een masterclass voor je aan het programma begint. 

Landelijke finale met de beste teams

Het lesprogramma heeft een doorlooptijd van 6 à 8 weken en wordt afgesloten met een super vette dronerace, tussen de beste teams van alle deelnemende scholen tegen elkaar. De finale voor schooljaar 2020-2021 is op 1 juni 29021 in Tilburg.

Meer lezen? Ga naar Dronecupfinals.nl

Meer toffe techniek in de klas

Drone Cup Finals is bedacht, ontwikkeld en uitgevoerd door FutureMindz. FutureMindz ontwikkelt lesmodules die leerlingen stimuleren om creatief te denken en die leerlingen inspireren rondom techniek. Ze werken op het snijvlak van techniek, creatief denken en gamification.

Play Video
d
Follow us