Back to top
delicia-hagelslag

Delicia: lekker technisch

Ook in de voedingmiddelenindustrie is techniek onmisbaar. Zoals bij Delicia bijvoorbeeld, fabrikant van allerlei chocoladeproducten zoals vlokken en hagelslag. Weet jij trouwens hoe hagelslag wordt gemaakt? Roos zocht het uit voor Willem Wever.
Play Video

Delicia zit in Tilburg. Het bedrijf heeft een paar eigen merken, maar ze maken er vooral ‘private labels’: merken voor andere bedrijven. Bij Delicia werken ruim 150 mensen, waaronder ook een hoop techneuten.

Al meer dan 80 jaar

Delicia maakt al meer dan 80 jaar chocoladebroodbeleg zoals hagel en vlokken, chocoladeversieringen en chocoladesnacks. Ze maken deze producten voor supermarkten en bedrijven in de voedingmiddelenenindustrie, zoals ijs-, zuivel- en ontbijtgranenproducenten en bakkerijen. Delicia levert in en buiten Europa.

Allerlei technische functies

Bij Delicia werken heel veel techneuten. Als operator bijvoorbeeld, of als medewerker technische dienst of project engineer. Het bedrijf kan altijd (proces)operators gebruiken, liefst met een VAPRO-opleiding.
 Ze leiden ook zelf operators op.

In binnen- en buitenland

Delicia verkoopt zijn producten aan bedrijven in binnen- en buitenland. Ze kopen ook grondstoffen en machines in het buitenland. Zo kan het zijn dat je als operator, medewerker technische dienst of project engineer betrokken wordt bij het kopen van een machine uit het buitenland en dat je daar met je projectteam naartoe gaat.


Ook automatisering is belangrijk in het bedrijf. Een recent geautomatiseerd proces is het automatisch afvoeren van de producten vanaf de inpakmachines tot in de vrachtwagen.Mathieu werkt bij Delicia, lees verder.
Wil je meer weten over Delicia? Lees hier verder.

d
Follow us