Back to top
Header Dag Van De Techniek - 2022

Dag van de Techniek 2023 in Tilburg

Voor wie? Voor jongeren, maar ook zijinstromers
Wanneer? Zaterdag 10 juni 2023
Hoe laat? 10.00 – 15.00 uur.

Waarom deze dag?

Zaterdag 10 juni 2023 is het zover: de Dag Van De Techniek! Op deze dag kun je kennis maken met alles rondom techniek. Van leuke beroepen tot interessante weetjes. Workshops? Een kijkje in de keuken bij technische bedrijven? Je vindt het allemaal op deze dag. Het is speciaal bedoeld voor iedereen die techniek ook zo fantastisch vindt! Van jong tot oud. Van hobbyist tot expert. Van werkzoekend tot zij- instromer. Of vind je het gewoon leuk om meer over techniek te weten? Dan ben je natuurlijk ook van harte welkom. Hieronder vind je alle bedrijven uit Tilburg die je kan tegenkomen:

art group

ART Group

  Gevestigd in Tilburg

De ART Group is een wereldwijde opererende organisatie op het gebied van hoogwaardige stempels en matrijzen. De afgelopen jaren hebben wij ons ontwikkeld van gereedschapsleverancier tot procesleverancier. Over onze kracht? We hebben het professionele van een grote multinational, maar het persoonlijke van een familiebedrijf. Wil je meer weten over ons werk? Kom dan langs op de Dag Van De Techniek!

Fujifilm

Fujifilm

  Gevestigd in Tilburg

Fujifilm is een innovatieve, high-tech, internationale organisatie die actief is in verschillende branches. Naast fotopapier en offsetplaten voor de (foto)grafische industrie, produceren we ook membramen voor gas- en waterzuivering en maken we cellkweekmedia voor de biofarmaceutische industrie. We willen graag dat medewerkers zich thuisvoelen in ons bedrijf en met plezier naar het werk komen. We zorgen voor goede arbeidsvoorwaarden en zetten ons in voor de ontwikkeling van talent. Tijdens de Dag Van De Techniek vertellen we jou graag meer hierover. We zouden zeggen, kom vooral eens langs.

Brandweer

Brandweer Midden- en West- Brabant

  Gevestigd in Tilburg

Bij de brandweer denk je meestal aan vuur, actie, spanning, gillende sirenes en het redden van mens en dier. Maar wist je dat er ook heel veel techniek bij het werk van de brandweer komt kijken? Om een goede brandweerman of -vrouw te zijn heb je enig technisch inzicht nodig. Het helpt bij het oplossen van incidenten, maar is ook van meerwaarde bij het bedienen van al ons materieel. Onze medewerkers zorgen ook voor het onderhouden en repareren van brandweervoertuigen, gereedschappen, ademluchtapparatuur, helmen en nog veel meer. Het werken bij de brandweer is erg afwisselend. Tijdens de Dag van de Techniek vertellen we je er graag meer over en kun je alvast een voorproefje krijgen van het echte werk, zoals het openknippen van een auto met hydraulisch gereedschap. We zien je graag op onze kazerne!

Marvo Tilburg

Marvo

  Gevestigd in Tilburg

Marvo maakt fijnmechanische precisieonderdelen die je tegenkomt in bijvoorbeeld de motorfietsen van KTM, Chipmachines van ASML of de luchthavenverlichting van Schiphol. Overal ter wereld (en zelfs in de ruimte!). Tijdens de Dag van de Techniek op 10 juni kun je van 10:00 uur tot 15:00 uur zelf ontdekken wat er bij ons gebeurt.

Lotte bij ROC Tilburg techniekopleldingen

ROC Tilburg

  Gevestigd in Tilburg

Kom kennismaken met ROC Tilburg, de scholen voor Techniek. Je kunt bij ons kiezen uit zo’n 150 opleidingen en trainingen die leiden tot een diploma of een certificaat. Ze zijn bedoeld voor jongeren maar zeker ook voor degene die hun vakkennis willen specialiseren of willen switchen.

wsp midden-brabant

WSP

  Gevestigd in Tilburg

WerkgeversService Punt (WSP) Midden-Brabant ondersteunt werkgevers in de regio die personeel zoeken of vragen hebben over de arbeidsmarkt en de wet- en regelgeving. Op de Dag Van De Techniek kun je met VR brillen de techniek komen ervaren. Ook zijn onze accountmanagers aanwezig om al jouw vragen te beantwoorden over het werk in de technieksector. Daarnaast hebben we ook nog een toffe doe activiteit en kun je jezelf inschrijven voor het eerstvolgende rangeerterrein Techniek (deze vind plaats op 23 juni 2022).

Installatiewerken Brabant Zeeland

IW Brabant – Zeeland

Kies voor een mbo-opleiding met baangarantie bij IW Brabant-Zeeland. Bij IW Brabant-Zeeland ligt de focus op het opleiden van jongeren, we scholen werknemers van bedrijven bij én we leiden zij-instromers op. Onze opleidingen en cursussen worden constant vernieuwd, zodat we bijdragen aan veranderprocessen en vernieuwingen binnen onze branche. Deze constante vernieuwing zorgt er ook voor dat we een concrete invulling geven aan ‘een leven lang ontwikkelen’.

En ook deze organisaties doen mee!

  • Ontdekstation 013

Ook de techniek ervaren? Kom langs!

Naast diverse activiteiten op de Ontdek Techniek markt kun je meedoen aan een geautomatiseerde rondleiding bij Marvo Technologies. Aanmelden voor deze dag? Niet nodig! Alles is geheel vrijblijvend. Dus, kom jij zaterdag 10 juni ook een kijkje nemen.

d
Follow us