Back to top

Britta is All-Round Interieurbouwer bij Interieurbouw Heusden

Met TechniekGeniek gaan we iedere maand op bezoek bij een technisch bedrijf om daar een kijkje in de keuken te nemen! Deze maand gingen wij langs bij Interieurbouw Heusden in Nieuwkuijk! Daar maakte wij 3 afleveringen van ‘Hoe doe de gij da?’. Deze afleveringen zullen binnenkort geplaatst worden dus hou onze pagina goed in de gaten.

Bij Interieurbouw Heusden werkt Britta en die stelde wij een aantal vragen over haar werk bij Interieurbouw Heusden en wat zij doet in de techniek als Techniekgenie:

Wie ben je en hoe oud ben je?

Ik ben Britta en ik ben 27 jaar oud.

Wat is je beroep?

Ik werk nu als all-round interieurbouwer wat eigenlijk inhoudt dat je meubels maakt van voornamelijk spaanplaten etc. Het programmeren in computers die sommige platen zagen en het dan vervolgens in elkaar zetten.

Wat maakt het voor jou zo leuk om te doen, wat je doet?

Eigenlijk ligt het heel erg ver van mij af. Ik kom uit een familie waar niemand zoiets doet, wat ik doe. Ik ben eigenlijk helemaal niet heel technisch, maar ik heb het altijd heel interessant gevonden. Voor mij is het daarom ook heel uitdagend en dat maakt het voor mij heel erg leuk. Er is ook nog heel veel diversiteit. Wanneer je erin stapt, denk je dit kan ik wel, maar er komt zoveel meer bij kijken dan ik van tevoren had bedacht. Ruimtelijk inzicht had ik wel, maar qua technisch inzicht, heb ik nog veel te leren!

Leuk feitje: ‘Ik had eigenlijk nog nooit echt een schroefmachine vastgehouden, wel een keer boren in de muur om een schilderij op te hangen, maar daar bleef het wel bij.’

Had je ooit gedacht dat je dit zou gaan doen vroeger?

Nee, dat had ik niet verwacht. Heb wel verscheidene opleidingen gedaan. De zorg was het niet, de pabo gedaan, was het ook niet 100%. Ook nog de opleiding gedaan tot restauratie schilderen gedaan. Vond dat erg leuk, maar het werkveld was wel minder leuk in mijn opinie, doordat het niet zo gespecialiseerd was en voornamelijk het meer standaard werk was. Ik vond dat gespecialiseerde juist heel leuk! Toen ben ik gaan praten met mijn vader, die is decaan, op een vmbo school en zo kwam ik hierbij terecht.

Wat zou je tegen je jongere zelf zeggen, mocht dat kunnen?

Doen wat je leuk vind, wat je leuk lijkt en kijk verder dan je neus lang is. Sterker nog, als ik had gedaan wat ik leuk vond toentertijd, dan had ik het misschien wat lastiger gehad. Toen was er niet zoveel werk in dus heb ik die keuze niet gemaakt. Nu is er juist heel veel werk in, in die sector. Daar baalde ik van en nu ben ik op dit pad terecht gekomen en ben ik ook heel blij. Ik zit helemaal op mijn plek.

Wanneer jongeren de keuze moeten maken voor een beroep, wat zou je dan als beste tip geven, die jou geholpen heeft?

Sowieso communicatie. Bespreek wat je leuk lijkt, en waar je misschien onzeker over voelt in je eigen kunnen. Probeer meer zekerheid te krijgen en daardoor bevestiging te krijgen in wat je wil doen of leuk lijkt. Praat met ouders, decaan, leraren etc. Gewoon zeggen is mijn tip!

Als laatste vraag: Als je denkt aan het woord TechniekGenie, wat komt dat als eerste in je op?

Heel bedacht, maar iemand die briljant is in het uitvoeren of bedenken van technische onderneming.

Vind je je zelf een TechniekGenie?

‘Nee, nog niet, maar dat wordt ik uiteindelijk wel! Ik ben nog in de leer!’

Wil je nou meer zien van Interieurbouw Heusden? Hou dan onze pagina in de gaten voor de afleveringen van ‘Hoe doe de gij da?’.

d
Follow us