Back to top
Arnold bij Ardagh

Arnold bij Ardagh: ‘Werken aan zulke grote machines geeft een kick!’

Luchtverkeersleider was vroeger Arnolds droomberoep. Maar de techniek trok toch meer, al wist hij niet vanaf het begin welke richting het moest worden.

Arnold: “Ik heb gekozen voor hbo werktuigbouwkunde, omdat je daar heel veel kanten mee op kunt. Tijdens de opleiding merkte ik al snel dat mijn hart ligt bij de industrie, vooral de grove mechanica trekt me. Werken aan zulke grote machines geeft gewoon een kick! Het vraagt om hele andere competenties dan het werken met fijne techniek. Zoals bijvoorbeeld het samenwerken met collega’s; omdat de machines zo groot zijn kun je het simpelweg niet alleen. Als je met een team van mensen kunt werken die elkaar aanvullen omdat ze allemaal een ander specialisme hebben, leer je ook meteen veel van elkaar.”

Grove mechanica

“Ik had Ardagh al op het oog voor een stage. Het proces sprak me aan en mijn opleiding heeft goede ervaringen met het bedrijf, dit was voor mij belangrijk. Tijdens een stagebeurs ben ik met ze in gesprek geraakt. De interesse was wederzijds: ik mocht in augustus 2017 met mijn stage beginnen, bij de technische afdeling die het onderhoud doet aan de machines voor het glasvormproces. Hier wordt het gesmolten glas gevormd tot flessen en potten. De technische afdeling onderhoudt en verbetert de machines voor dit proces. Deze machines zijn een mooi voorbeeld van grove mechanica: ze zijn groot, er is veel beweging en ze hebben nog een extra dimensie: alles rondom de machines is heet.”

Toffe dingen

“Tijdens mijn stage heb ik veel meer mogen doen dan alleen mijn stageopdracht. Ik ben met hele toffe dingen in aanraking gekomen en kreeg veel eigen verantwoordelijkheid, uiteraard onder goede begeleiding van de collega’s. Mijn stage heb ik met een mooi resultaat afgerond. Aansluitend heb ik met vier studiegenoten nog een half jaar een project gedaan voor mijn minor, waarbij ik een andere afdeling van Ardagh heb leren kennen.”

Rolmodel

“Voor mijn afstuderen heb ik gekozen voor een andere branche, de automotive. Ik had het erg naar mijn zin bij het bedrijf, maar de functie vond ik technisch niet uitdagend genoeg. Ik besloot mijn oude manager bij Ardagh te mailen, en dat was precies op het goede moment. De functie van technisch specialist was net vrij, of ik wilde solliciteren…  Reken maar, want de voormalige technisch specialist was zo’n beetje mijn rolmodel tijdens mijn stage.”

Elke dag leren

“Ik heb nu precies wat ik wil, een functie waarin ik de helft van de tijd sleutel en de andere helft kantoorwerkzaamheden en projecten doe. Die afwisseling is geweldig, je weet nooit wat de dag brengt. Sleutelen, onderzoek doen, verslaglegging, ik vind het allemaal interessant. Ook de werksfeer is fijn; we worden erg vrij gelaten en nemen onze eigen verantwoordelijkheid. Ik leer elke dag nog, vooral op technisch gebied, van de collega’s en door gewoon veel te doen.”

“Aan de andere kant merk ik ook hoeveel ik al wél weet. Ik heb pas de eerste stagiair begeleid. Dat was super leuk en ook confronterend. Je ziet jezelf terug, je ziet dezelfde fouten gemaakt worden. Maar nu kon ik hem helpen en realiseerde ik me hoeveel kennis ik heb opgedaan in anderhalf jaar tijd. 
En ik wil verder. Ik wil me ontwikkelen op technisch en bedrijfskundig vlak, met lean management bijvoorbeeld. komend jaar start ik met een Greenbelt-opleiding. Maar ook in het puur technische werk wil ik steeds beter worden. Als ik maar niet stil sta.”

Locatie

Over Arnold

Leeftijd: 24
Woonplaats: Breda
Functie: technisch specialist bij Ardagh

Arnold is enthousiast supporter van NAC. Hij kijkt veel sport en doet graag een biertje met vrienden.

Over Ardagh group

Ardagh group levert recyclebare metalen en glazen verpakkingen voor marktleidende merken wereldwijd. Ardagh in Dongen maakt onder meer flessen voor Coca Cola, Heineken, AB Inbev en HAK.
Ardagh Group logo
d
Follow us