Back to top
Remoticom_sensor

Afstand houden met een slimme social distance sensor

Het bedrijf Remoticom uit Tilburg heeft een social distance sensor ontwikkeld. Met de ‘Sodisense’ sensor wordt het makkelijker om 1,5 meter afstand van elkaar te houden.

De social distance sensor werkt met innovatieve techniek. Hij meet afstanden tussen personen en registreert het als mensen te dicht bij elkaar komen. Je krijgt dan een seintje door een trilling.

Te dichtbij? Je krijgt een seintje door een trilling

De social distance sensor komt er in de vorm van een polsmodule, een keycord- en sleutelhangeruitvoering en een module voor op de veiligheidshelm. Hij is in heel veel omgevingen te gebruiken en is dus handig voor heel veel beroepsgroepen, maar ook voor het privéleven van mensen. De Sodisense sensor kan ingezet worden in bijvoorbeeld kantoren en ziekenhuizen, op bouwlocaties, in winkels, op scholen en in de kinderopvang, in bioscopen, cafés, restaurants, op terrassen en in sportscholen.

Remoticom is een Internet of Things (IoT) ontwikkelaar en zit sinds 2015 in Tilburg. Het bedrijf wil de leef- en werkomgeving “veiliger, efficiënter, intelligenter en duurzamer maken”.

d
Follow us