Back to top

Aflv. 18 ‘Hoe doe de gij da?’: RVS bij Van Osch

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de drinkbakken in boerderijen niet snel roesten? Dit komt omdat ze van roestvrij staal (RVS) worden gemaakt. Van Osch B.V. in Uden staat bekend om zijn innovatieve stalinrichtingen voor veehouderijen. In deze 18e aflevering van ‘Hoe doe de gij da?’ nemen we een kijkje achter de schermen en leren we meer over RVS en hoe het wordt klaargemaakt.

In deze aflevering kijken we mee bij Van Osch B.V in Uden. Hier richten ze zich op alles dat te maken heeft met de veehouderij. Er wordt in de aflevering vooral gekeken naar de producten die van RVS zijn gemaakt.

Roestvrij staal/RVS

In een boerderij is het van belang dat al het materiaal lang mee kan gaan. Daarom wordt er gekozen om veel van de producten van roestvrij staal te maken. Bij het maken van roestvrije producten is het zo van belang dat er geen kruisbestuiving is met andere materialen dat Van Osch alle roestvrije producten in een aparte hal maakt. Als er per ongeluk andere soort metalen bij het proces betrokken raken, verliest het roestvrij staal zijn werking en kunnen de producten gaan roesten. Dat willen we natuurlijk niet!

Andere ‘Hoe doe de gij da?’ afleveringen zien? Klik hier!

d
Follow us