Back to top

Aflv. 17 ‘Hoe doe de gij da’: Kraamhokken bij Van Osch

Heb je je wel eens afgevraagd hoe de kraamhokken in een boerderij worden gemaakt? De kraamhokken hebben veel te verdragen en moeten dit natuurlijk aankunnen zonder al te snel te beschadigen. Van Osch B.V. in Uden staat bekend om zijn innovatieve stalinrichtingen voor veehouderijen. In deze 17e aflevering van ‘Hoe doe de gij da?’ nemen we een kijkje achter de schermen en leren we meer over hoe hun kraamhokken worden gemaakt.

In deze aflevering kijken we mee bij Van Osch B.V in Uden. Hier richten ze zich op alles dat te maken heeft met de veehouderij. Er wordt in de aflevering vooral gekeken naar hoe kraamhokken worden gemaakt en verzinkt.

Kraamhokken

Als de kraamhokken in de boerderijen staan, moeten ze bestand zijn tegen bijvoorbeeld vocht of uitwerpselen. Om hiervoor te zorgen worden de kraamhokken van Van Osch gestuurd naar een extern bedrijf om verzinkt te worden. Bij het verzinken komt er een beschermende laag op de kraamhokken die ervoor zorgt dat ze minder snel beschadigd raken en dus langer mee kunnen.

Andere ‘Hoe doe de gij da?’ afleveringen zien? Klik hier!

d
Follow us