Back to top

Afl. 9 ‘Hoe doe de gij da?’ Bij van Eerd

Bij het pakken van een paracetamol of een crèmepje uit een doosje zou je er misschien niet direct bij stil staan. Maar waar komt de verpakking eigenlijk vandaan? En hoe gaat het proces nou in zijn werk? Bastiaan zocht het voor jullie uit bij Koningklijke Van Eerd in de nieuwe afleveringen van “Hoe doe de gij da?”.

Van kartonnen plaat tot volledig doosje inclusief braille. Daar komt veel bij kijken en gebeurt allemaal in een lange productie lijn. Bij Koninklijke Van Eerd hebben ze het volledig geoptimaliseerd en loopt het volledige proces van A tot Z. Wij gaan in gesprek met werknemers die zelf het beste kunnen vertellen wat ze dagelijks uitvoeren.

Wat maakt een medicijn doosje nou zo bijzonder?

Je zal er vast nog niet zo vaak naar hebben gekeken. Maar niet ieder doosje is hetzelfde. Zo zijn er doosjes met een bijzondere binnenkant of met braille zoals we in de vorige aflevering hebben gezien. Maar hoe komt er een extra binnenkant in een doosje? Zijn daar speciale machines voor nodig? je gaat het allemaal zien in deze nieuwe aflevering van “Hoe doe de gij da?”

Aflevering 7 nog niet gezien? Bekijk hem hier!

d
Follow us