Back to top

Afl. 8 ‘Hoe doe de gij da?’ Bij van Eerd

Bij het pakken van een paracetamol of een crèmepje uit een doosje zou je er misschien niet direct bij stil staan. Maar waar komt de verpakking eigenlijk vandaan? En hoe gaat het proces nou in zijn werk? Bastiaan zocht het voor jullie uit bij Koningklijke Van Eerd in de nieuwe afleveringen van “Hoe doe de gij da?”.

Van kartonnen plaat tot volledig doosje inclusief braille. Daar komt veel bij kijken en gebeurt allemaal in een lange productie lijn. Bij Koninklijke Van Eerd hebben ze het volledig geoptimaliseerd en loopt het volledige proces van A tot Z. Wij gaan in gesprek met werknemers die zelf het beste kunnen vertellen wat ze dagelijks uitvoeren.

Hoe komt de braille nou op mijn medicijndoosje?

Je hebt er misschien zelf nog nooit echt bij stilgestaan maar heel veel medicijndoosjes zijn voorzien van braille. Deze kleine bolletjes op de verpakking zijn natuurlijk ontzettend belangrijk voor blinde en slechtziende personen. Bij Koninklijke Van Eerd laten we je zien hoe dit op de verpakking komt én spreken we een werknemer over het proces.

Aflevering 7 nog niet gezien? Bekijk hem hier!

d
Follow us