Back to top

Afl. 4 ‘Hoe doe de gij da?’ Bij IFF

Bij een geurtje opspuiten of een bepaalde snack eten denk je niet meteen aan de 3 letters: IFF. Maar IFF uit Tilburg ‘ligt’ wel degelijk in bijna iedereen huis in de hele wereld. IFF is namelijk een expert in geur en smaken. De locatie in Tilburg war wij langs mochten gaan is een explosie aan geuren. Wij kregen een kijkje in de fabriek en kregen te zien hoe zij alles maken, en heb je nog vragen? Bastiaan zocht het voor jullie uit bij IFF in de 4e aflevering van ‘Hoe doe de gij da?’.

In deze 4e aflevering nemen we een kijkje in het proces van het maken van Parfum. Ken je het geurtje Alien? Dat wordt hier gemaakt. Ben je wel eens in de Efteling geweest? Zo, ja? Ook wel eens in de Fata Morgana of de Droomvlucht? Bij beide attracties ruik je speciale geuren, om je belevenis nog beter te maken. Die geuren heeft IFF ontwikkeld en gemaakt!

Maar wat doet IFF dan precies met die geuren?

Een klant, komt naar IFF toe met een specifieke vraag voor een bepaalde geur, die geur moet IFF dan gaan ‘verzinnen’. Tegenwoordig zijn er zoveel geuren dat sommige samengevoegd kunnen worden tot een bepaalde geur. Dit geeft dan als effect, bij jou als mens, dat je bij een bepaalde geur, aan een bepaald soort moment denkt of aan een bepaald soort eten. Stel je eens voor dat je net gemaaid gras ruikt. Die geur bestaat ook bij IFF en kan je zo creëren.

Wil je meer ‘Hoe doe de gij da?’ video’s zien? Klik hier!

d
Follow us