Back to top

1000 leerlingen doen toffe techniekopdrachten tijdens DTW

Meer dan 1000 leerlingen in het voortgezet onderwijs in Tilburg e.o. doen mee aan de Young Talent Tour, een week vol toffe technische challenges. Zij gaan aan de slag met opdrachten die mogelijk worden gemaakt door de Midbrabantse bedrijven Agristo, Fuijfilm, Bersselaar Constructie, Bosch Transmission Technology, Hoppenbrouwers, Dataplace en de opleiding Fontys ICT, i.s.m. Ontdekstation 013. De Young Talent Tour is onderdeel van de Dutch Technology Week, die plaatsvindt van 31 mei t/m 5 juni.

In ‘normale’ jaren bezochten de leerlingen bedrijven tijdens de Young Talent Tour, dit jaar doen zij de opdrachten op school of thuis. Geen belemmering, zo blijkt, want meer dan 1000 leerlingen uit VMBO, HAVO en VWO meldden zich aan. Will Loermans, programmamanager bij Ontdekstation 013: “Scholen, docenten en decanen, zijn enthousiast om hun leerlingen een echte doe-activiteit aan te kunnen bieden en wij zijn blij dat, in deze tijd van vooral online lessen, zoveel leerlingen met een technische uitdaging aan de slag kunnen gaan!”

De leerlingen kozen uit deze opdrachten:

Bio-plastic maken

Bio-plastic maken… met aardappelzetmeel. Agristo verloot onder alle deelnemende klassen een bezoek van de frietkar op school, voor een frietje en een snack.

Huis van de toekomst

Bedenk hoe het huis van de toekomst eruit ziet en maak hierover een inspirerend filmpje of vlog. Hoppenbrouwers beoordeelt de inzendingen. Alle leerlingen van de winnende klas krijgen vrijkaartjes voor een pretpark.

Bouw een brug

Bouw op school of thuis de langste en stevigste brug met alleen papier als bouwmateriaal. Aan deze opdracht kunnen niet alleen scholen, maar ook gezinnen meedoen. Fujifilm stelt Instax camera’s beschikbaar voor de winnaars. Bersselaar Constructie maakt deze challenge mede mogelijk.

Ontmantel de bom

Maak de Arduino Bom onschadelijk. De Bom Challenge is ontwikkeld door studenten van Fontys ICT en geïnspireerd op escape rooms. De challenge is mede mogelijk gemaakt door Dataplace.

Lego-auto’s bouwen

Wie bouwt de meeste Lego-auto’s? Welke productiestrategie pas je toe, welk team werkt het beste samen en behaalt het beste resultaat? Deze workshop wordt verzorgd door medewerkers van Bosch Transmission Technology.

•••••
In de week van 31 mei t/m 4 juni worden meer dan 1450 opdrachten uitgevoerd. Scholen uit Tilburg, Dongen, Kaatsheuvel, Waalwijk, Goirle en Oisterwijk doen mee. Kijk hier voor meer info over de challenges.

d
Follow us